Nieuws

Competitie damesteam begonnen

27 september 2023

Dinsdagavond 26 september heeft het 1e damesteam van Beach Tilburg haar allereerste competitiewedstrijd gespeeld in de recreantencompetitie in de zaal. Het team is volledig nieuw en bestaat uit maar liefst 12 enthousiaste dames en trainer/coach Leo. Om niet met een volledig team als reserve aan de kant te staan is er een schema gemaakt zodat er elke wedstrijd negen dames aanwezig zijn.

Na twee trainingen in de zaal (jaja, er was sprake van een heuse voorbereiding) om toch een beetje het systeem te leren (het zijn tenslotte beachvolleybalsters) gingen dinsdagavond Joyce, Lotte, Eva, Maartje, Willemijn, Mirjam, Kim, Tammy en You de strijd aan met de eerste tegenstander, dames 6 van Gepidae. Evi, Nicole en Tanja waren er op afstand uiteraard ook bij.

De 1e set ging verrassend goed en werd zelfs gewonnen met 25-16, een bliksemstart dus. De twee sets daarna werd er ook lekker gespeeld, maar kwam het team net tekort. Verlies dus met 2-1, maar wel met minimaal 20 gemaakte punten per verloren set. Een heel goed begin dus van de competitie!