• Beach Tilburg

 • Geschiedenis Beach Tilburg

  Start maart 2006
  Beachvolleybal in Tilburg bestaat sinds maart 2006. Destijds werd de unit beachvolleybal opgericht bij omnivereniging Were Di Tilburg. De locatie bestond uit zes beachvelden en lag op het sportcomplex van Were Di Tilburg tussen de hockeyvelden en de tennisvelden. Were Di Tilburg heeft altijd de wens uitgesproken om uit te breiden met hun hockeytak, dus de unit beachvolleybal is eigenlijk altijd op zoek geweest naar een nieuwe locatie.

  Verhuizing naar Spoorpark, 2019
  Na een jarenlange zoektocht, waarbij diverse mogelijke locaties de revue passeerden kwam het project Spoorpark in beeld. De voorzitter van de unit beachvolleybal, Bart, heeft er vele jaren tijd en energie in gestoken en uiteindelijk is er in het jaar 2019 voor het eerst beachvolleybal gespeeld op de nieuwe locatie. 

  Vereniging Beach Tilburg
  De vereniging Beach Tilburg in de Zaal (BeaTZ) bestond al als zaal vereniging en werd eind 2017 uitgebreid met de tak beachvolleybal en de handelsnaam werd Beach Tilburg.

  Sportprestaties/evenementen
  De vereniging heeft al vele bijzondere momenten meegemaakt. Ze is al meerdere malen gastvrouw geweest van competitierondes op landelijk niveau (van 3e divisie tot en met het hoogste niveau, de eredivisie).
  Leden van de vereniging hebben op nationaal en internationaal gespeeld en hebben zelfs deel uitgemaakt van Beach Team Holland en  zijn Wereld kampioen, Europees kampioen of Nederlands kampioen geworden.
  Bij de jeugd heeft de vereniging (destijds nog onder de naam Were Di Beach Tilburg) verschillende Nederlands Kampioenen voortgebracht en heeft ze jarenlang selectietrainingen verzorgd voor de Beach Volleybal School.

  2013: NK Teun en Thomas < 14 jaar en Guus en Tom < 18 jaar