• Nog geen versoepelingen (13 april)

 • Nevobo, dinsdag 13 april 2021, 20:18 uur

  Demissionair premier Rutte en minister van VWS De Jonge maakten vanavond bekend dat er nóg geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel presenteerden zij een openingsplan.

  Waar eerder leek dat de samenleving steeds meer openging, werd afgelopen weekend al duidelijk dat er per woensdag 21 april helaas nog geen versoepelingen mogelijk zijn. Dit werd vanavond bevestigd door Mark Rutte en Hugo de Jonge. Wel presenteerden zij een plan waarmee het kabinet in zes stappen de samenleving voorzichtig gaat openen.

  Openingsplan: wat betekent dit voor de sport?
  In het openingsplan wordt ook de sport genoemd, zowel buiten- als binnensport. Vanaf dinsdag 11 mei komt er, mits de situatie het toelaat, een uitbreiding voor de mogelijkheden voor de buitensport. Ook kan er dan onder voorwaarden weer binnen gesport gaan worden. Vervolgens is het kabinet voornemens de voorwaarden voor zowel binnen- als buitensport te verruimen. Naar verwachting gaat deze versoepeling in per woensdag 26 mei. Daarna hoopt het kabinet per woensdag 16 juni nog meer versoepelingen door te kunnen voeren. Er wordt niet expliciet aangegeven wat deze versoepelingen inhouden.

  Stap 5: Wedstrijden en trainingen
  De voorlaatste stap houdt vooralsnog in dat er per woensdag 7 juli weer wedstrijden gespeeld mogen worden, binnen en buiten, zowel door volwassenen als kinderen. Vanzelfsprekend mag er dan ook weer getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.

  "HET BELANGRIJKSTE BERICHT VAN VANAVOND IS DAT ER DATA ZIJN GEGEVEN WAAR WE NAARTOE KUNNEN WERKEN. VOOR IN DE ZAAL BIEDT DIT MISSCHIEN GELEGENHEID OM ELKAAR NOG TE TREFFEN VOOR DE ZOMERVAKANTIE. NAAST HET LOSLATEN VAN DE BEPERKINGEN, ZAL DIT TEGEN DIE TIJD OP VEEL PLEKKEN ECHTER OOK AFHANKELIJK ZIJN VAN DE ZAALBESCHIKBAARHEID."
  algemeen directeur Nevobo, Guido Davio

  Voorbereidingen beachvolleybalseizoen
  De voorbereidingen op het beachvolleybalseizoen blijft de Nevobo voortzetten met het vizier gericht op woensdag 7 juli. Zij hopen de leden dan weer te zien bij een van onze beachvolleybalcompetities en/of -toernooien, zoals de Nationale Beach Competitie, het Junior Beach Circuit en het Summer Beach Volleyball Circuit.