• Beachlocatie dicht ivm corona

 • 15 maart 2020
  Afbeeldingsresultaat voor nos logo

  Sportkoepel NOC*NSF neemt rigoreus besluit, sluit alle sportfaciliteiten

  Maurits Hendriks, technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF, heeft besloten dat sportclubs alle faciliteiten sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

  "Ik heb vanmorgen het besluit genomen dat we alle trainingsomgevingen in Nederland, waar alle topsporters trainen, gaan sluiten. Dat is heel rigoureus en heel pijnlijk", vertelt Hendriks bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

  Dit besluit gaat in elk geval gelden voor de komende twee weken.

  Hendriks zou graag zien dat andere landen het Nederlandse voorbeeld volgen om zo een gelijk speelveld te houden als sportwedstrijden weer plaats kunnen vinden.

  "Dit moet niet in isolatie gebeuren, anders krijgen we ongelijke omstandigheden tijdens wedstrijden. De situatie moet voor elke sporter in de wereld gelijk zijn. Dat moet de inspanning zijn voor de komende weken."

  Trainen in het buitenland is volgens de voormalig chef de mission van NOC*NSF geen oplossing voor Nederlandse sporters. "Er zijn sporters die dat geprobeerd hebben. Ik vind dat we een beroep moeten doen op solidariteit en een voorbeeldfunctie van sporters. We moeten het nu met elkaar doen."

  Klik hier voor het artikel op nos.nl