Junior Beachcircuit (JBC)

Vanaf het jaar 2014 wordt de jeugdcompetitie anders georganiseerd. De NeVoBo heeft de centrale regie overgenomen en de naam is Junior Beachcircuit regio Zuid geworden.

De leeftijdsgroepen zijn de volgende:
< 15 jaar, 
< 17 jaar en
< 19 jaar

Word je in 2018 dus 14 jaar, dan mag je nog meedoen in de categorie < 15 jaar.

Inschrijven voor de jeugdcompetitie kan door een account aan te maken bij de Nederlandse Volleybal Bond. Voor meer informatie over het account en de kalender 2018 klik hier.


De eerste vier teams van de competitie (beste 4 resultaten tellen) plaatsen zich voor de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen die op zaterdag ..................worden gehouden in Scheveningen.
Om mee te kunnen doen aan deze ranking moet er aan minimaal vier toernooien deelgenomen worden.Geschiedenis
De beachverenigingen uit Breda, Werkendam en Tilburg en met ingang van 2011 ook Dordrecht organiseerden elk jaar de BZ-b (Beachcompetitie regio Zuid-gebied b). Dat is een competitie waarbij de beste teams aan het einde van de competitie zich plaatsen voor de eindronde van de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen die in Scheveningen worden gespeeld. In het jaar 2009 hebben de beachverenigingen uit Breda, Werkendam en Tilburg de organisatie op zich genomen, waarbij de regio Zuid-West (de bond) voor de nodige ondersteuning zorgde. Vanaf het jaar 2011 doet de beachvereniging uit Dordrecht ook mee. De nieuwe naam van de competitie is Beachcompetitie Regio Zuid - gebied B.

 
In het jaar 2008 en 2009 hebben verschillende meiden- en jongensteams van WDBT meegedaan aan de beachranking. Tijdens de voorrondes hebben sommige teams voldoende punten behaald om naar de eindronde, het Nederlands Kampioenschap, te mogen. Bij de jongens zijn in het jaar 2006 Jacco en Randy Nederlands Kampioen geworden < 18 jaar. In 2013 werden twee jongensteams Nederlands Kampioen (< 18 jaar Guus en Tom en < 14 jaar Teun en Thomas). In 2014 werden Femke en Karlijn Nederlands Kampioen bij de meisjes < 18 jaar.

Jacco (l) en Randy, kampioen in 2006


Van links naar rechts: Guus, Thomas, Teun en Tom, kampioenen in 2013
 

 

Karlijn (l) en Femke, kampioen in 2014