EK Beachvolleybal 2018 in Nederland

15 tm 22 juli 2018 in vier speelsteden

Van 15 t/m 22 juli​​ 2018 verwelkomt Nederland de beste 64 beachvolleybalteams van Europa voor het EK Beachvolleybal. Na het grote succes van het WK Beachvolleybal is opnieuw gekozen voor een opzet met vier speelsteden: Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht.

Tickets
De kaartverkoop voor het EK start in februari 2018. Houd de website en nieuwsbrieven van Nevobo in de gaten en zorg dat je er als eerste bij bent voor het bestellen van tickets.

Acht poules, vier steden
Acht dagen lang staat heel Nederland komende zomer in het teken van EK Beachvolleybal. Het toernooi begint met een poulefase waarbij de teams bij de mannen en de vrouwen zijn opgedeeld in acht poules van vier. De beste twee teams uit elke poule gaan door naar de knock-out fase.

In Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht worden twee poules bij de mannen en twee poules bij de vrouwen afgewerkt. In elke stad is minstens één Nederlands team actief.

Ook de achtste en kwartfinales worden gespeeld in alle vier steden. De ontknoping van het EK met de halve finales en finales voor vrouwen en mannen vindt plaats in Den Haag.

Stadions op iconische locaties
Beachvolleybal is allang niet meer alleen een strandsport. De sport komt misschien wel het best tot zijn recht op spectaculaire locaties, zoals midden in de stad of tegen de achtergrond van architectonische eyecatchers.

Net als bij het WK in 2015 is daarom voor het EK 2018 gekozen voor vier even bijzondere als visueel aantrekkelijke venues. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht bieden zo’n 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen ruim 5000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Sport en entertainment
Topsport en fun gaan bij het EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj’s, cheerleaders en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal.